Categories Menu
 

Talleres para madres y padres de 0 a 3 años


  L’objectiu de les xerrades és reflexionar, amb un caràcter divulgatiu, sobre problemes relacionats amb l’educació dels fills i dels alumnes, així com per pensar la millor manera d’afrontar diferents problemàtiques que presenten els infants i adolescents en contextos familiars i escolars.

Les activitats poden prendre forma de TALLER si el nombre de participants no supera les 15 persones. El dispositiu de taller permet que hagi més interacció entre els participants i la possibilitat de treballar amb més profunditat i deteniment situacions concretes que portin els pares, mestres o professors.

A partir de 15 participants es recomana el format de XERRADA·COL·LOQUI on les preguntes i aspectes concrets queden més limitats en temps i espai.

Tenen una durada aproximada de 1h i 30 minuts, on 45 minuts són d’exposició i uns 45 minuts de col·loqui amb els assistents. Es duran a terme a la pròpia escola.

Per a demanar més informació, disponibilitat i pressupost poden trucar al 93 338 61 20.

 

Títol: Què arriba un nen!!! Com incorporar un nou infant a la família
Objectius:
  • Reflexionar sobre els canvis que genera l’arribada d’un nou infant a la família.
  • Pensar en les dificultats que poden aparèixer entre els diferents germans davant l’arribada d’un nou germanet.
Breu descripció dels continguts Decidir tenir un fill és una de les decisions més importants que podem prendre a la nostra vida. És un fet que canviarà la manera com hem viscut fins aquell moment. Segur que no és la primera decisió que hem pres en aquest sentit, per exemple, marxar de casa els pares, marxar a un altra país, decidir estudiar una carrera o agafar una determinada feina també determina o ha determinat la nostra vida. La diferència amb les altres decisions és que en aquesta no hi pot haver marxa enrere i és una nova funció, la de mare o pare, que hem d’assumir per a tota la vida.¿Què passa també amb els altres nens que hi ha a la família, com s’ho prendran? ¿Com explicar-li l’arribada d’un nou germanet?
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació infantil (0-3 anys)
Títol: Organitzem-nos: rutines, hàbits i límits.
Objectius:
  • Reflexionar sobre la importància de posar rutines, hàbits i límits als fills.
  • Oferir estratègies davant les dificultats que ens podem trobar quan l’infant no tolera el “no”.

 

Breu descripció dels continguts En aquest taller oferim estratègies per poder establir unes rutines i hàbits des de ben petits per poder tenir tots plegats un bon funcionament a casa i tenir una convivència organitzada i ordenada.L’hora dels àpats, del bany o d’anar a dormir són el millor moment per anar establint aquestes rutines que els resultaran indispensables, però tot i això no estan exemptes de dificultats. 

¿Quines dificultats tenen els pares i mares per posar límits a nens petits? ¿Des de quan els hem de posar? ¿I els altres cuidadors: avis, mestres, cangurs…?

 

A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació infantil (0-3 anys)
Títol: El meu nen no menja… doncs el meu no dorm!!!
Objectius:
  • Donar eines per establir uns adequats hàbits a l’estona dels àpats als nostres fills/es.
  • Donar eines per establir uns adequats hàbits de son als nostres fills/es.
Breu descripció dels continguts En aquest taller ens centrem en dos moments força problemàtics en el quotidià de les famílies: l’hora dels àpats i l’hora d’anar a dormir.Sense entrar en aspectes nutricionals ni de dieta, abordarem les principals dificultats amb les que es poden trobar els pares i mares a l’hora dels àpats.En el moment d’anar-se’n a dormir és potser el moment més conflictiu del dia per a moltes famílies. ¿Ha de dormir sol o acompanyat? ¿L’hem de deixar plorar o que dormi amb nosaltres? ¿Mètode Estivill o Carlos González…? 
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació infantil (0-3 anys)
Títol: ¿Com ens comuniquem amb els nostres fills/es? ¿I les emocions?
Objectius:
  • Oferir pautes per fomentar l’adquisició del llenguatge.
  • Reflexionar sobre la importància de l’acte comunicatiu dins el desenvolupament de l’infant.
  • Donar a conèixer els diferents tipus de vincle emocional que estableix el nadó amb els seus progenitors.
Breu descripció dels continguts Durant aquesta trobada explicarem com és d’important l’adquisició del llenguatge en els infants i què podem fer com a mares i pares per fomentar-ho i estimular-los. S’oferiran també algunes reptes evolutius perquè els pares puguin detectar alguns problemes durant el desenvolupament del llenguatge.També s’abordarà la importància de l’aferrament o vincle emocional amb el nadó per un correcte  i sa creixement
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació infantil (0-3 anys).
Títol: ¿Juguem? El joc com a eina estimulativa i de creixement
Objectius:
  • Reflexionar sobre la importància del joc com a eina estimulativa i de creixement en els infants petits.
  • Treballar diferents jocs per les diferents edat.
Breu descripció dels continguts El joc és una activitat inherent i universal en els éssers humans i en alguns animals. Tot i que el mot és molt ampli.El joc en les diferents etapes evolutives de les persones adquireix diferents rols. En el cas de les persones adultes, el joc són aquelles activitats lúdiques i d’oci que realitzem en el nostre temps lliure: hobbies, esports, jocs familiars… que moltes vegades són triats pel seu caràcter lúdic, però alguns jocs no eximeixen d’un esforç físic o cognitiu i una concentració per realitzar-lo. Tot i l’esforç, els seguim anomenant jocs i no pas feina. Aquesta necessitat de jugar la mantenim durant tota la nostra vida.  És per aquest motiu que durant el taller parlarem de jocs que poden estimular les capacitats innates del nen/a així com reforçar el vincle emocional que establim amb ells/es.També es fa un apunt sobre el món de les joguines. ¿Quines joguines o jocs no haurien de faltar mai a un infant? ¿Cal demanar-ho tot als Reis Mags? ¿I els regals…?
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació infantil (0-3 anys)
Directorio de Centros de psicología

E08598302