Categories Menu
 

Talleres para madres, padres y profesores de Educación Primaria y Secundaria


L’objectiu de les xerrades és reflexionar, amb un caràcter divulgatiu, sobre problemes relacionats amb l’educació dels fills i dels alumnes, així com per pensar la millor manera d’afrontar diferents problemàtiques que presenten els infants i adolescents en contextos familiars i escolars.

Les activitats poden prendre forma de TALLER si el nombre de participants no supera les 15 persones. El dispositiu de taller permet que hagi més interacció entre els participants i la possibilitat de treballar amb més profunditat i deteniment situacions concretes que portin els pares, mestres o professors.

A partir de 15 participants es recomana el format de XERRADA·COL·LOQUI on les preguntes i aspectes concrets queden més limitats en temps i espai.

Tenen una durada aproximada de 1h i 30 minuts, on 45 minuts són d’exposició i uns 45 minuts de col·loqui amb els assistents. Es duran a terme a la pròpia escola.

Per a demanar més informació, disponibilitat i pressupost poden trucar al 93 338 61 20.

Títol: Pares, fills, mestres… ¿com i a on posem els límits?
Objectius:
  • Reflexionar sobre la importància de posar límits als fills.
  • Parlar sobre les dificultats alhora de contenir i limitar la conducta dels fills i alumnes.
Breu descripció dels continguts A l’actualitat des de molts sectors es parla d’una crisi de l’autoritat així com de les dificultats, cada cop més creixents, per part de mares, pares i mestres alhora de contenir la conducta dels infants i adolescents. ¿ És que cada cop els infants presenten més trastorns psicopatològics que abans no es diagnosticaven o els valors actuals estan en crisi? ¿Com podem exercir l’autoritat sense caure en l’autoritarisme?
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres d’educació primària (6-12 anys)
Títol: ¿Parlem de drogues amb els fills?
Objectius:
  • Informar sobre els efectes biològics i psicològiques de les principals substàncies addictives: alcohol, cocaïna, cànnabis i drogues de disseny.
  • Donar a conèixer els factors de risc i de protecció en relació al consum de drogues.
  • Treballar estratègies per poder parlar de les drogues amb els fills/es.
Breu descripció dels continguts Els infants arriben a l’adolescència i es trobaran amb un món nou per explorar ple d’estímuls atractius i potents i una societat que els portarà a consumir, ¿però consumir què?. ¿Com podem trobar estratègies per prevenir el consum en els nostres fills?
A qui va dirigida? Mares i pares amb infants a partir de 12 anys

 

Títol: Com treballar la mort amb els infants
Objectius:
  • Reflexionar sobre les diferents maneres de percebre la mort que tenen els infants.
  • Afavorir processos de dol en les diferents edats.
  • Detectar signes de dol patològic en infants o alumnes.
Breu descripció dels continguts La mort d’un familiar proper, un amic o un dels progenitors pot afectar de diferents maneres a un infants en funció del seu moment evolutiu, de la idea que tingui de la mort i de com viuen la pèrdua els adults que l’envolten. En general vivim com si mai ens haguem d’enfrontar, però i si ens toca… ¿en quin moment i quina informació he de transmetre a l’infant? ¿ha de venir al tanatori, ha de veure el cos del difunt? ¿I si em pregunta què li dic…?
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres amb infants de 6 a 12 anys.

 

Títol: Psicopatologia infantil per a no-psicòlegs
Objectius:
  • Apropar conceptes de psicologia i psicopatología infantil a pares i mestres.
  • Conèixer els trastorns psicològics més frequents.
  • Oferir eines d’intervenció sobre infants amb trastorn en contextos educatius i familiars.
Breu descripció dels continguts ¿Què és realment un nen amb trastorn per dèficit d’atenció? ¿I un hiperactiu? ¿Com puc detectar si el meu fill o alumnes pateix algun trastorn d’aprenentatge? ¿Què vol dir que comenci a fer-se pipi o caca a sobre? ¿Què podem fer des de casa o l’escola?
A qui va dirigida? Mares, pares i mestres amb infants de 6 a 12 anys.

 

Directorio de Centros de psicología

E08598302